Return to site

Amit ki kell írnom magamból

· myself

Rengeteg impulzus ért az utóbbi időben és, ha megengeditek most inkább hanyagolnám a szakmai részét. Magamról írnék, illetve arról, én hogyan élek meg bizonyos dolgokat.

44 éves vagyok. Van egzisztenciám, intelligenciám (mind értelmi és érzelmi szempontból), mindent elértem, amit becsületesen el lehet érni. Emberileg minden egyes nap nyugodtan nézek a tükörbe, mégis minden egyes nap, amikor ezt megteszem, felteszem a kérdést: miért agyok akkor egyedül. Bennem van a hiba, ez már biztos. Nem azért, mert mártír vagyok, hanem azért, mert az elmúlt időszakban létrejött párkapcsolataim vagy a harmadik randevú után nem folytatódtak vagy pedig a bimbózó kapcsolatok is két max három hónap után véget értek. Tehát nem valaki más a felelős, hanem én. A probléma az, hogy hiába keresem a megoldást, nem találom. Lehetnék misztikusabb vagy nem ennyire kedves, lehetnék szemetebb vagy elérhetetlenebb. Igen, persze, lehetnék. Felvehetek egy álarcot és eljátszatom a szűkszavú Ricket a Casablanca-ból vagy a soviniszta Bondot, de ha az nem én vagyok, akkor a másik fél csak egy szerepet kap, nem engem. Van értelme? Hosszútávon semmiképpen, de ki tudja, mert én biztosan nem.

Ahogy arra a kérdésre is kerestem a választ pont az elmúlt héten, hogy nekem még senki nem adott második esélyt. Mindig egy mellékszereplő voltam az életében, akit, amikor eljött a nagy Ő, el lehetett hagyni. Én voltam szerelmes, csak viszonzatlanul, csak a másik nem. Ugyan ki lett mondva az a szó, de mi értelme is volt, ha pár nappal, héttel később szakítás lett a vége? Láthatóan nem vagyok fontos, nem sikerült az életem ezen szeletét jól szerveznem.

Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy nem is próbálkozom tovább. Ez nem feladás, csak egyszerűen rossz korba születtem ezzel a felfogással és értékrenddel, ami nekem van. Kellenek olyanok is, akik nem kellenek. Mi nem fogunk romantikus regényeket vagy filmeket alkotni, maximum olyanokat, amelyek a szerelem, a párkapcsolatok utáni vágyat célozzák meg. Azokat, amelyek nem teljesülnek be, mert hogy vannak ilyenek. Ilyen emberek és ilyen sorsok.

Csak kiírtam magamból.

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly